Julestjerne – Euphorbia pulcherrima

Julestjerne er en prydplante, og når den er afblomstret, så kan man godt få den i blomst igen, men den skal stå mørkt det meste af dagen, og må kun få meget lidt lys. Mine hvide julestjerne har stadigvæk blomster, men jeg vil prøve om jeg kan få dem i blomst igen, når de er afblomstret. Jeg kan godt lide julestjerner. De kommer fra Mexico, og der kan de blive op til 4 m høje.

Honninghjerter

Honningerhjerter er sjove at lave. Fordejen af mel og honning skal stå ca. en måned i en spand med låg, og de kan derefter bages med resten af ingredienserne. Når honninghjerterne er bagt skal de lægges i en skål i køleskabet med et fugtigt klæde over for så bliver de bløde og lækre efter 3-4 dage. Og her kan man så overtrække dem med chokolade og pynte med glasur.

Juletræ

De fleste juletræer, der bliver købt i Danmark er Nordmannsgran, og det er pga de flotte, bløde nåle, og især fordi det ikke taber nålene så hurtigt, og så er det et smukt træ. Juletræer kan købes her

Juletræ

Det er tid til at købe juletræ nu, og hvis ikke man vil fælde selv, så kan man bestille juletræer på nettet, som leveres lige til døren. Vi har prøvet det nogle år, og har altid fået leveret virkelig flotte træer, også i år. Juletræer kan fås med og uden klump, og køber man med, så kan man plante det ud efter jul som vi har gjort med rødgranen nederst til venstre. Juletræer kan købes her

Honninghjerter

I dag har min fordej ligget i en måned. Fordejen er mel og honning, og grunden til, at den skal ligge så længe er at honningen skal trække ud i melet. Når alle ingredienser er blandet i fordejen æltes den, rulles ud og der udstikkes hjerter. Nu hvor hjerterne er bagt, så skal de ligge i yderligere 3-4 dage i køleskabet med et fugtigt klæde over for at blive bløde og lækre og klar til chokolade.

Grankrans med gaver

Har man en grankrans eller en krans med lys, så kan man dekorerer den med 24 små gaver i forskelligt julepapir, og så sætte dem på med jutegarn eller en limpistol. Man kan evt. bruger spraylim og så glimmer på gaverne. Grankranse kan købes her

 

Lys – miljøvenlige

Det er usundt med levende stearin lys, og heldigvis er der kommet flere flotte alternativer på markedet, som er meget naturtro og ofte også lavet af stearin, men til batterier. Disse juletræeslys er super smarte for der medfølger en fjernbetjening med batteri. Denne kan bruges til at sætte dem til at være tændt i 2, 4 eller 6 timer. Det smarte er, at sætter man dem til at være tændt f.eks 2 timer med fjernbetjeningen, så tænder de på nøjagtig samme tidpunkt dagen efter. Julelysene kan købes her

 

Adventskrans

Fresierne på min adventskrans er visnet, men det er nemt, at fjerne de visne blomster og erstatte med nye. Jeg har valgt roser denne gang, og stadig eucaplyptus blade for de dufter skønt, og holder længe.

Krone – vintage,.

Jeg har næsten lige fået denne flotte vintage krone, som er virkelig “in” til jui i år. Den har plads til 4  lys, så den kan den bruges som adventskrans. Man kan pynte med gran, gren og kugler eller hvad man har.

 

Juletræ

Vores juletræ står stadig flot og dufter så dejligt. Det bedste er, at have en fod til vand for så holder det længere. Juletræer kan købes her.