Fugle

Det er altid hyggeligt med fugle i haven, og vi har fodret dem i mange år. Og jeg har lige læst, at man helst ikke skal give dem fuglekugler , da de bruger meget energi på at omsætte disse, så det er bedre med nødder og forskellige former for frø. Lige nu er der massere af kærlighed på terassen.

Guldsmed

Der er kommet en del insekter i haven nu, og vi fandt denne flotte guldsmed siddende på muren for at slappe lidt af.  Vi har aldrig set en i haven før, og smuk var den.

Mariehøne

Jeg fandt denne fine mariehøne i haven den anden dag, og fordi der er blevet mindre insekter, så er de blevet et sjældent syn, desværre. Så en god ide er, at lade nedfaldne blade ligge, eller samle dem i en bunke fordi det tiltrækker insekter. Og det gør det også nemmere, at være haveejer, da man så ikke behøver går og samle op hele tiden, og det er faktisk god gødning for hæk og planter.

 

Fodring af fugle

Jeg har i ca. 3 år nu, fodret havens fugle stort set hver eneste dag., og det er med blødende hjerte, at jeg stopper i dag. Og jeg stopper udenlukkende pga en spurvehøg hun, som spiser alle mine gråspurve. I sommer kom her over 20, og nu er det omkring 2 tilbage. Jeg ved godt, at den ikke kan vælge om den vil spise kød eller ej, som os andre, men jeg vil ikke længere “servere” de små fugle for den. Håber den er langt væk til vinter.

 

Fugle i haven

Det er hyggeligt med fugle i haven, og jeg fodrer hver dag. Jeg har mange forskellige: duer, solsorte, gråspurve, rødhals, blåmejser, ravne, alliker, og desværre også en spurvehøg. Jeg havde håbet, at jeg var komme af med den. Det er vigtigt, at feje op efter dem hver dag, så man undgår rotter. Hvilket også er grunde til at jeg ikke fodrer med korn, men udelukkende solsikkefrø, og vildtfuglefrø.

Lene08012017 023

Bird Dome

Jeg har fået denne Bird Dome, og nu håber jeg, at den kan holde spurvehøgen væk fra min småfugle. Jeg fandt den på nettet på tilbud hos Home til kun 129 inkl. stang med spyd, så i morgen skal jeg afprøve den for første gang.

Lene23092015 009