Kategoriarkiv: Dyr

Søde og sjove billeder af dyr

Fugle

Det er altid hyggeligt med fugle i haven, og vi har fodret dem i mange år. Og jeg har lige læst, at man helst ikke skal give dem fuglekugler , da de bruger meget energi på at omsætte disse, så det er bedre med nødder og forskellige former for frø. Lige nu er der massere af kærlighed på terassen.

Mariehøne

Jeg fandt denne fine mariehøne i haven den anden dag, og fordi der er blevet mindre insekter, så er de blevet et sjældent syn, desværre. Så en god ide er, at lade nedfaldne blade ligge, eller samle dem i en bunke fordi det tiltrækker insekter. Og det gør det også nemmere, at være haveejer, da man så ikke behøver går og samle op hele tiden, og det er faktisk god gødning for hæk og planter.

 

Fodring af fugle

Jeg har i ca. 3 år nu, fodret havens fugle stort set hver eneste dag., og det er med blødende hjerte, at jeg stopper i dag. Og jeg stopper udenlukkende pga en spurvehøg hun, som spiser alle mine gråspurve. I sommer kom her over 20, og nu er det omkring 2 tilbage. Jeg ved godt, at den ikke kan vælge om den vil spise kød eller ej, som os andre, men jeg vil ikke længere “servere” de små fugle for den. Håber den er langt væk til vinter.

 

Fugle i haven

Det er hyggeligt med fugle i haven, og jeg fodrer hver dag. Jeg har mange forskellige: duer, solsorte, gråspurve, rødhals, blåmejser, ravne, alliker, og desværre også en spurvehøg. Jeg havde håbet, at jeg var komme af med den. Det er vigtigt, at feje op efter dem hver dag, så man undgår rotter. Hvilket også er grunde til at jeg ikke fodrer med korn, men udelukkende solsikkefrø, og vildtfuglefrø.

Lene08012017 023

Dansk Ornitologisk Forening

Lene04102015 002

Jeg har i dag skrevet til Dansk Ornitologisk Forening, fordi jeg fodre fugle, men desværre er der en spurvehøg, der er flyttet ind i min have. Jeg vil gerne af med den, men den er desværre fredet. Jeg føler, at jeg serverer fugle på et fad til den, så nu vil jeg vide om jeg skal stoppe fodringen eller hvad jeg skal gøre. Har læst at nogle trækker sydpå, så det håber jeg virkelig den gør. Det er så hyggeligt med alle småfuglene derude.