Kategoriarkiv: Blomster fra min have

Smukke blomster fra min have

Vintergækker og erantis blomstrer nu

Nu er det tid for vintergækker og erantis, og det er så hyggeligt, at gå og finde små erantis og de fine hvide vintergækker. Eratis er en flerårig urt og hele planten er giftig. Vintergæk er en flerårig løgplante. Man kan købe dem i blomst mange steder, og have dem indenfor til de er afblomstrer, og så kan man plante dem ud i haven, hvor de med tiden breder sig.

 

Krokus på vej

Mit krokustæppe, som jeg plantede i efteråret er på vej nu, selvom det ikke helt ligner et tæppe endnu, så håber jeg at der kommer flere op, fordi vi plantede en del. Krokus er en staude, og betragtes ofte som en løgplante. De blomstrer sidst i februar og til april, og så findes der også efterårsblomstrende typer som blomstrer fra september til november. Krokus skal plantes om efteråret.

Lilla grønkål også kaldet purpurkål

På min havevandring i dag fandt jeg noget rigtig spændende; en lilla grønkål også kalder purpurkål. Jeg plantede lilla grønkål sidste sommer; og dette er den første plante jeg har set. Jeg plantede ellers et helt brev, men lidt har også ret. Grønkål er den sundeste af allegrøntsager, og i Danmark kan grønkål klare de strengeste vintre, så bestemt værd at plante i haven. Frø kan købes her.

 

 

Jordbærplanter

Jordbærplanter skal man plante i sin have, og især hvis man har børn. Der findes ikke noget bedre end, at gå på jagt efter bær om sommeren. Der  findes både tidlige og lidt senere bær, og de smager meget forskelligt. Her er det planten Honeyeye, som er en tidlig sort, og som får en flot, mørkerød farve og en syrlig jordbærsmag.

Rhododendron

Rhododendron kan være stedsegrøn, og er derfor god at plante i haven. Man kan allerede se nu, hvor der kommer blomster, Rhododendron skal plantes i surbundsjord, og har man en rest gær kan man smuldre den omkring planten, så jorden holder sig sur. Rhodendron fåes i et væld af farver. Vi troede, at denne var gået ud, men så blev den klippet helt ned, og nu kommer den fint. Rhododendron kan købes her, men først plantes til foråret.

 

Vintergæk og erantis

På min havetur i dag fandt jeg erantis og en  enkelt vintergæk. Og de er de tidligste forårsbebudere. Erantis er en urt, og den lyser op med sine fine gule blomster. Vintergæk er en løgplante, og er smuk med sine enkelte hvide blomster. Den fås dog også med dobbelte blomster. De skal plantes enten forår eller efterår, og kommer så foråret efter. Forårsløg kan købes her