Kvædesirup

Jeg har lavet kvædesirup i dag, og det smager helt fantastisk. Det kan bruges på pandekager, i ymer eller yoghurt, på en ostemad eller til is.
Man koger et kg. kvæder, der er skåret i stykker, 2 vaniljestænger, samt saften af 2 citron i 1/2 l vand i en time. Saften sigtes gennem en saftpose eller et viskestykke natten over, og koges ind næste dag med 1 kg sukker til det er en tyk masse. Det får en flot rød farve, når det er færdigt.

lene30102016-001lene30102016-009

 

Kintsukuroi – japansk kunstform

Kintsukuroi er en japansk kunstform, som betyder “at reparere med guld”. Hvis en keramik krukke går i stykker vil kunstneren samle krukken med guld eller sølv lak for at skabe en krukke, der er stærkere og smukkere end den var før. Det betyder ikke, at krukken er ødelagt eller at den har en mindre værd. Kintsukuroi er en måde, at leve på som omfavner hver en  revne og ufuldkommenhed. Revnerne er tegn på krukkens historie, hvilket gør den smukkere netop fordi den er skåret.

lene17092016-014

Kvædemarmelade

Kvædemarmelade laves ved at man koger 1 kg hele og vaskede kvæder i 45 min. Så fjerner man skindet, og skærer kødet i mindre stykker. Kernehusene pakkes ind i gaze og koges med, fordi det er i kernehusene, at pektinen sidder. Kvædekødet koges videre i det samme vand i 1 time og 15 min. Man tilsætter derefter 700 g sukker, og lader det stå natten over i køleskab. Så tilsættes skal og saft af en usprøjtet citron, og en tsk vanillesukker. Frugten koges op og koges ind uden låg. Marmeladen er færdig, når den ikke længere flyder sammen, når man tager lidt på en tallerken, og deler det med en ske.

lene23102016-102lene23102016-105

Kvædebrød

Det siges at kvæder er magiens og kærlighedens frugt. De kan bruges til bl.a kvædebrød. Til kvædebrød bruge jeg 1 kg kvæder, som vaskes. De koges i 45 min i vand, der lige dækker dem. De tages op, skrælles, skæres i mindre stykker, og koges igen med 750g sukker, og citronskræl fra 1 stk usprøjtet citron i ca. 20 min. Derefter blendes kvæden, og koges yderligere 15 min, hvorefter der tilsættes 2 tsk vaniliesukker og 1 tsk flydende atamon. Mosen hældes i en bradepande, og skal så stå ca en uge i køleskabet, hvorefter det skæres i stykker og rulles i perlesukker. Kvæder får en flot rød farve, når de bliver kogt.

lene22102016-004lene22102016-008

Kvinden i toget

Bogen “Kvinden i toget” er en thriller, og man bliver grebet af den. Den er umulig at lægge fra sig. Den er også verdens hurtigst sælgende debutroman. Den handler om alkoholikeren Rachel, der hver morgen tager toget ind til London, og passere et hus med et smukt ungt par. Hun forstiller sig, hvordan deres perfekte liv er, men alt er ikke som det ser ud til. Kan varmt anbefales og kan købes her

lene18102016-013