Judastræ

Jeg har skrevet omm Judastræet før, og det er et besynderligt træ. Det er bare grene om foråret, hvorpå der kommer disse små søde, lyserøde blomster direkte på stammen, og her under sommeren får den de flotteste, hjerteformede blade. Jeg er ved at grave den op, hvert forår, fordi den ser meget kedelig ud, men jeg er glad for at jeg ikke har gjort det for det er så anderledes og det kan jeg godt lide.

Hyldeblomstsaft

Nu er det tid til at lave hyldeblomstsaft, og jeg fandt blomsterskærme i haven, selvom vi ikke vi har ikke plantet nogen om det er fuglene eller vinden ved jeg ikke.  Til saft skal man bruge ca. 30 skærme, 3 økologiske citroner, 3 spsk citronsyre, 1 1/2 l vand og 700 g rørsukker. Citronsyre og rørsukker opløses i kogende vand, og det hældes over de rensede skærme. Citroner skæres i skiver, og det sættes i køleskabet i 5 dage, hvorefter det sies gennem et klæde, og hældes på rengjorde flasker med atamon.

Iskaffe

Jeg har nu experimenteret en del for at få en rigtig lækker iskaffe, og jeg har fundet ud af at en mørkristet bønner giver den bedste smag. Man tager halv kaffe og halv mælk, og man får det bedste resultat med sødmælk, da den bliver mere cremet og får mere smag. Derudover kan man tilsætte lidt rørsukker, men det skal ikke være for meget for så bliver den for sød synes jeg. Isterninger tilsættes, og så har man den lækreste iskaffe.

Roser er så fortryllende

Mange roser blomstrer lige nu. Også dem vi plantede for omkring en måned siden, og duftroserne har en helt vidunderlig duft. Her ses øverst til venstre en klatrerose, der hedder “Climbing Iceberg”, til højre “Astrid Lindgren” buketrose. Og nederst en slyngrose, der hedder “Our last Summer”, som jeg har store forventninger til, da den har vundet en pris sidste år for bedste duft. Nederst til højre er “New dawn” klatreroser, og den er stor, men har kun en blomst lige nu. Roser kan købes her