Geoginer

Den første geogine blomstrer lige nu i vores have. Geoginer er meget smukke. De dufter ikke, men deres blomster er helt fantastiske. De skal graves op før frosten kommer, da de ellers ikke kommer igen året efter. Geoginer kan købes her

Striktrøje

Jeg har endelig fået syet denne striktrøje færdig. Den er strikket i ret, og garnet laver mønsteret. Den er super sød på, og garnet er let. Opstriften er en Drops design. Garn kan købes her

Uldengle

Jeg fandt en uldengel på nettet sidste år, og  har ikke kunne finde garnet til den, da det er meget tykt uld, der skal bruges, men jeg har fundet det har jeg nu, og de er super nemme at lave (selv børn kan lave dem), og de er virkelig søde.

Striktrøje

Når det regner, så kan man lave hyggelige indendørs ting, og jeg har lige fået syet knapper i min striktrøje, og syet lommerne på, så den nu er helt færdig. Den har også været halvfærdig siden jul. Det er utroligt lækkert garn – let og luftigt. Og den har en flot blågrå farve, men den ser desværre meget grå ud her på billedet. Garnsættet med opskrift kan købes her

Lathyrus

Lathyrus eller ærteblomster som de også kaldes er en af mine absolutte ynglingsblomster. Den er så fin, og dufter helt vidunderligt, og er nem at have. Dog skal den have massere af vand og sol. Dem jeg har er etårige, men de findes også som flerårige. Ofte kan de købes billigt på udsalg nu i juli, og man kan så gemme dem til næste år.

Hortensia

Hortensia kan man både have i bed og i krukker. De kan sagtens overvintre, en tåler ikke frost, så jeg sætter mine i vores skur om vinteren. Og denne her er fra sidste år, og er nu stor og flot. Jeg har gødet den en gang i maj, og den stå i halvskygge.

Sommerfuglebusk – Buddleia davidii

Sommerfuglebusken blomstrer nu, og dens duft tiltrækker sommerfugle (deraf navnet), og insekter. Den er flot med sine blomsterstande, og de fåes i flere forskellige farver. Vi har dem i pink som på billedet, lilla og nogle blå, men de blomstrer ikke endnu. Den skal klippes ned, hvert forår. Sommerfuglebuske kan købes her

Lavendler

Lavendler minder om Frankrig, hvor de har disse store marker med disse, og hvor man kan købe alt lige fra lavendel sæber, olier, parfumer og også duftposer til undertøjet. Lavendler er en staude, og den fås i blålilla, lilla, hvid og rosa. Den blomstrer lige nu, og dufter helt vidunderligt. Man kan tørre lavendler, og bruge dem i the eller småkager eller man kan sy små fine poser til disse, som så kan ligge og dufte mellem tøjet.

Gratis planter til haven

Det behøver ikke at være dyrt, at få planter i sin have. De fleste blomster sætter frøstande, som man kan tørre, og få mange nye planter af.  Man kan plante kerner fra frugttræer og uopsamlet frugter kan også blive til helt nye træer. Der er nogle træer, der laver nye skud via rødderne, som så bliver til helt fine små træer.  Stauder kan skæres over lodret på midten, og derved får man to nye planter, som så igen kan deles, når de er blevet store. Jeg tørrer altid lupinfrøstande. Lupiner er meget gavmilde, og får mange frø fra en enkelt plante. Vi har også både æbletræer og kvædetræer, der har sået sig selv.

Strikkede klude

Strikkede klude er for alle både nybegyndere og øvede, og der findes et hav af opskrifter på nettet. Man kan også lave sine helt egne mønstre. Det er hyggeligt at strikke, og man kan se tv samtidig eller høre musik, og så føler man ikke at man spilder tiden. Det er vigtigt, at man vælger garn, der kan koges, hvis man strikker klude. Der findes videoer på nettet der viser hvor man gør, og de kan være til stor hjælp. Man kan også købe garnsæt med opskrifter på nettet her.