Jordbærplanter

Jordbærplanter skal man plante i sin have, og især hvis man har børn. Der findes ikke noget bedre end, at gå på jagt efter bær om sommeren. Der  findes både tidlige og lidt senere bær, og de smager meget forskelligt. Her er det planten Honeyeye, som er en tidlig sort, og som får en flot, mørkerød farve og en syrlig jordbærsmag.

Rhododendron

Rhododendron kan være stedsegrøn, og er derfor god at plante i haven. Man kan allerede se nu, hvor der kommer blomster, Rhododendron skal plantes i surbundsjord, og har man en rest gær kan man smuldre den omkring planten, så jorden holder sig sur. Rhodendron fåes i et væld af farver. Vi troede, at denne var gået ud, men så blev den klippet helt ned, og nu kommer den fint. Rhododendron kan købes her, men først plantes til foråret.

 

Vintergæk og erantis

På min havetur i dag fandt jeg erantis og en  enkelt vintergæk. Og de er de tidligste forårsbebudere. Erantis er en urt, og den lyser op med sine fine gule blomster. Vintergæk er en løgplante, og er smuk med sine enkelte hvide blomster. Den fås dog også med dobbelte blomster. De skal plantes enten forår eller efterår, og kommer så foråret efter. Forårsløg kan købes her

Foråret er på vej

Foråret er på vej, når man kan finde erantis i haven. Vi fandt én, og sød er den med sine flotte gule farve som lyser op i sneen. Man fortryder aldrig, at man har plantet forårsløg for det er hyggeligt, at gå at holde øje med dem, og man ved at når de er på vej, så vinteren snart slut.  Forårsløg kan købes her, men kommer først til næste år, hvis man planter dem nu.

Strikkede sokker

Nu hvor der ikke er så meget, at gøre i haven, så kan man altid strikke lidt, og det er dejligt meditativ. Mit sokkeprojekt går godt, og den ene sok er færdig, og passer perfekt. Den er strikke med Fabel garn, som selv laver farveskift. Den har drillet lidt, og det var pga at der var en fejl i mønstret, men den skulle være blevet rettet nu. Drops design har mange gratis opskrifter og garn kan købes her